mandag 21. juli 2014

Grønnkål- og potetgrateng

I hagen lagar vi alltid plass til grønnkål. Det er ein grønnsak heilt på toppen av nytteskalaen med stort innhald av vitaminer, fiber og antioksidanter. Mest vanleg å bruke til supper og stuing, idag skal eg imidlertid lage grønnkål- og potetgrateng. Retten kan brukast til sjølstendig lunsjrett eller som middagstilbehør, og då gjerne til røykt svinekjøt. (Det seier i alle fall svigerinna mi som er ofte i grønnkåltradisjonlandet Nord-Tyskland.) Her er oppskrifta:

Grønnkål- og potetgrateng

900 g poteter
1 gul løk
1 paprika
225 g grønnkål
25 g smør
2 ss kveitemjøl
3 1/2 dl melk
Salt og pepar
100 g reven kvitost

Riv blada frå stilken på grønnkålen og forvell dei eit par minutt. Rist av vatnet og hakk blada grovt og legg dei i smurt, eldfast form vekselvis med skrella poteter i tynne skiver, løk og paprika i ringar. Lag kvit saus av smelta smør, mjøl og melk, smak til med salt og pepar. Hell sausen over grønnsakene og topp med reven ost. Steik gratengen ca. 30 minutt ved 200 grader. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar