lørdag 10. oktober 2015

En sommer er over

men minnene om den består... Det var Kirsti Sparboe som sang - dersom eg hugsar rett. Og det har vore ein sommar med mange hagegleder. Litt tilbakeslag her og der, liten kålsommerfugl åt opp grønkålen før eg vart obs på han, dei store tomatane fekk ikkje nok sol og engletrompeten gav meg berre fire blomster i år. Men elles var det storarta! Og no er det haust i hagen. Nokre få planter står fortsatt i blomst: Anisisop Agostache foeniculum, Haustanemone Anemone hupenensis og Haustormedrue Actaea (Cimicifuga) simplex "Pink Spike". Særleg den siste er utruleg nydeleg med mørk raude blad. Mange ormedruer likar skygge, men denne her må stå i sol for å gi god blomstring. Haustanemonene har blomstra flott og lenge i år, så der er fine hagegleder enno. Så det neste vert rydding av krukker, deling og flytting av stauder, planting av løk, kort sagt gjere klart og glede seg til neste sesong!
2 kommentarer:

 1. Det er deilig at endel fortsatt blomstrer , og at fargene skifter nå. Høstormedrue er vakker ! Og høstanemonen lyser opp nå.
  Har fått inn alt av krukker idag, og imorgen håper jeg på å få tatt opp georginene, og satt ned løk der de har stått. (tror ikke helt at jeg rekker det)
  Lykke til med høst gjøremålene :-)
  Eirin

  SvarSlett
 2. Nydelig høstanemone. Nå fikk jeg sannelig lyst på det og ;-) Enig i at det stort sett har vært en herlig sommer, selv om det ikke har vært supervarmt. Ganske behagelig i grunnen. http://ritasfryd.blogspot.no

  SvarSlett