fredag 24. august 2012

Klatreplanter i seinsommerhagen

Dagane har fått ein snev av haust i seg, men fortsatt er det blomstring i hagen. Særleg klatreplantene viser stor blomstringsglede enno. Og finns det noke meir takknemleg å dyrke fram enn blodbeger? Når planta først har klart babystadiet, så går det av seg sjøl. Eg er også svært glad i Asarina. Men eg klarer ikkje å skille Lophospermum og Maurandia. Bildet viser Lophospermum 'Winered' (at to av fire stiklingar frå det kjente frøfimaet viste seg å vere kvite er ei anna sak...). Eg har og  Maurandia 'Magic Dragon' og planta er for mitt auga heilt lik 'Winered'. Uansett - fine er dei!
3 kommentarer:

 1. Blodbeger er et must, og de er også fine å overvintre, så får du et enda MER imponerende eksemplar neste år :) Asarina prøvde jeg meg på for første gang i år, men det ble for kaldt, så den gikk ut dessverre!
  Nydelige blomster!
  God helg til deg!

  SvarSlett
 2. De er flotte disse asarinaene, eller Lophospermum som de skal hete nå. Jeg er også forvirret over navnsettingen av disse. Det er ikke lett å bli klok på. Du hadde mange flotte i allefall!
  Blodbegeren din ser ut til å stortrives!
  God helg!

  SvarSlett
 3. Asarinaene mine stod også og sturet hele den kalde forsommeren, men da det kom litt varme vokste og blomstret de villig. Faktisk i den grad at den var blant de klatreplantene som fant veien over til naboenes verandaer. Vaktmesteren tok kontakt og bad meg klippe ned så ikke naboene skulle klage, noe som ikke ble etterfulgt... Men det ser ut som naboene synes det var helt ok med noen små blomsterstilker på vidvanke, kom ingen klager i hvert fall! :)

  SvarSlett