torsdag 16. oktober 2014

Den aller første hageboka eller "Hvorfor bør du ha en hage?"

Denne boka var med på å vekke hageinteressa mi! Den som las forrige innlegg skjønar no kvifor eg som barn var så ivrig på å dyrke graskar. Kunne jenta på bildet dyrke digre graskar så måtte vel eg og klare det... Elles så las i eg på nytt forordet i boka, og det slo meg at svaret på kvifor en skal ha ein hage er like aktuelt:

"Jo, fordi det du avler i hagen, er sunn og god mat. Folk blir friskere og sterkere når de spiser grønsaker, frukt og bær hver dag i tillegg til den andre kosten, og fordi hagearbeidet og utvikler kroppen og gir styrke til kropp og sjel.
Til det kommer at hagesakene gjør maten drygere. Kostholdet kan derfor bli billigere, særlig når en dyrker dem i eien hage.
Og en ting til: Heimen vår blir hyggeligere og vakrere når det fins en hageflekk ved stua.
Aller minst må du glømme at dersom du steller hagen din godt, så er du også med og dyrker landet jord og gjør landet vårt rikere og lykkeligere. Ved å gjøre mye ut av hagen din kan du vise at du er glad i Norge".



1 kommentar:

  1. Hagearbeid er ikke bare trivelig, nyere forskning viser også at det forlenger livet! :) http://tidsskriftet.no/Innhold/Nyheter/2014/September/Vil-du-gjerne-bli-85

    SvarSlett