søndag 8. mars 2015

X-faktor rosa

Så hyggeleg at Anne på Moseplassen har starta X-faktor konkurranse igjen. Og her blar eg igjennom alle hagebilda mine og leitar etter eit høveleg rosabilde. Og eg fann faktisk mange fleire rosa blomsterbilder enn eg visste om. Det var ein hard utvelgelsesprosess, men sigrande ut av konkurransen kom Bredflatbelg - Lathyrus latifolus.  Ein  robust og flott klatreplante som drar to - tre meter til vers på gavlveggen hos meg. Nydelege rosa  blomster, men dessverre utan duft. Men når det er sagt, blomstrane er populære hos humlene!11 kommentarer:

 1. Jeg plantet en slik i sommer og gleder meg til å se den blomstre:)

  SvarSlett
 2. Oj, den var nydelig! Jeg kjenner ikke til denne tror jeg! Erteblomster er noe jeg sår hver sommer, og de klatrer jo et stykke de også!
  Ønsker deg lykke til!!

  SvarSlett
 3. Hei, denne var nydelig!
  Er det en staude? Jeg elsker erteblomster, men kan ikke ha dem i bukketter inne pga lukten, så denne tror jeg må på handlelisten!
  I fjor sådde jeg masse erteblomster ved siden av hekker, og så gjødslet jeg hekken - erteblomstene vokste så det sprutet, og det kom ca to blomster på syv meter... Men hekken vokste ikke så mye. Akk ja, man lærer vel etterhvert

  SvarSlett
 4. Så flott den var denne Bredflatbelgen. Nydelig farge.

  SvarSlett
 5. Flott plante! Sådde en hvit sort i fjor, og håper de har overlevd.

  SvarSlett
 6. En mycket vacker färg. Lycka till!

  SvarSlett
 7. Interessant fargetone på den! Jeg har lurt litt på å plante meg noen slike staudeerteblomster på gjerdet, kanskje det blir det ja, jeg har jo frøene liggende, hehe.

  Hyggelig at du er med i konkurranse i år også!

  SvarSlett
 8. Tusen takk for alle hyggelege kommentarer! Skulle noken vere interessert i frø, så kan vi snakkast til hausten. Og for å vere presis, det er ein staude.

  SvarSlett
 9. Tusen takk for alle hyggelege kommentarer! Skulle noken vere interessert i frø, så kan vi snakkast til hausten. Og for å vere presis, det er ein staude.

  SvarSlett