lørdag 18. juli 2015

Insekthotell, blomstereng og Olivias rose

Eg har kjøpt insekthotell! Rett nok litt seint i sesongen til at eg kan få mange gjester, men i alle fall er hotellet svært dekorativt. Eg har til og med lagt inn små klumper av leire mellom pinnane slik at eventuelle murerbier har noke å bygge med. Bildet viser også at ampeltomatane mine har teke til å få rette fargen. Så er det eit bilde frå ei offentleg blomstereng her i strøket.  Og det berre eit bittelite utdrag av enga. Gjett om humlene boltra seg i raudkløveren! Kort sagt eit humleparadis. Til slutt Olivias rose, ei rotekte "prestegardrose". Olivia var barndomsveninne av mor mi, og gav henne rosa i presang ca. 1925. Kjekt å tenke på idag når stikling frå den gamle rosa står i praktfullt flor i min hage.
3 kommentarer:

  1. Nydelig rose! Og veldig moro med historiske roser som går i arv :)

    SvarSlett
  2. Så fint insektshotell og vakker rose. Jeg har bygd meg eget insektshotell men tror det er stort sett edderkopper og fluer som har flyttet inn. Til neste år skal jeg sette ut humlekasser.

    SvarSlett
  3. Så vakker rose!! Fint insekthotell også! Mitt er foreløbig ubebodd. Tror jeg har valgt en dårlig plassering, må nok flytte det :)

    SvarSlett