fredag 18. februar 2011

Variant av rosablogg


Så var det opp frå kjellaren med hakelilje-
krukkene.  Eg må medgi at eg ikkje har knekt koden når det gjeld å få dei til å blomstre. Starte tidleg/seint med driving, mengde gjødsel/vatn, stor krukke eller vil hakeliljene ha det trangt? Iallefall, hakelilje er utruleg vakker og verdt strev og tolmod! Avisene har skrive i det siste om kåring av Norges beste blogg.   Det tok litt tid før eg skjøna at det ikkje gjaldt alle typer blogg, men spesielt ein der eg ikkje er i målgruppa....  Så derfor min variant av rosablogg idag!  Lewisia frå Botanisk hage UiB på Milde, og rhododendron yakushimanum 'Ballkönigin' frå hagen her.

3 kommentarer:

 1. Rosablogg, hehe... ;) Håper hakeliljene oppfører seg i år!

  SvarSlett
 2. Sånn rosablogg liker jeg.
  Tror Crinum (hakelilje) liker godt med gjødsel. Jeg har tenkt å bytte en del av jorden på mine og fylle på med kugjødselkompost i vår. Mine står i ganske store potter. Jeg har bare hatt Crinum i to år og de har da blomstret om sommeren. Det er bare de største løkene som gir blomster hos meg, så jeg tror de må opp i en viss størrelse før de blomstrer.

  SvarSlett
 3. Takk for tipset Mariann! Tar du bort alle sideløkane? Mine hakeliljer set heilt hemningslaust med sideløker. Og det er på denne tid du potter om??

  SvarSlett