søndag 20. februar 2011

Våriris

Dette er ein av mine favoritt-
løkplanter! Men det er mange år sidan eg gav opp å dyrke våriris  her i hagen, løkane vart berre borte etter eit par år. Så då vert eg desto meir glad når eg finn våriris til salgs i blomsterbutikkane på denne tid. Så fantastisk vakre! Og tenk, i butikken var der til og med klosterklokker...

5 kommentarer:

 1. Nydelig! Jeg satte ned løker av Iris reticulata i fjor høst. De ble satt ned i et sandbed, for er det ikke det de trives best med? Jeg har ikke prøvd den før, men vil så gjerne få den til å etablere seg! Men den ser ut til å være litt vrien =(

  SvarSlett
 2. Eg antar at når eg ikkje fekk til våriris så skyldes det for streng vinter og at eg har tung leirjord i hagen. Håper at du får dei til å etablere seg!

  SvarSlett
 3. Våriris er nydelig. Jeg har hatt de i hagen her på Bergenskanten i flere år. De står i vanlig hagejord hos meg. I fjor var det skikkelig vinter her, men de kom like fint i vår.
  Akkurat nå har jeg en potte som blomstrer i drivhuset. De ble kjøpt i fjor og skulle egentlig plantes ut, men så ble det tele lenge før jeg hadde beregnet.
  Du må prøve å plante de i hagen til våren, kanskje du kan blande litt ekstra sand i jorden.

  SvarSlett
 4. Jeg tror som Mariann at det er mer sannsynlig at det er fuktighet som tar irisen enn kulde.(Hvis tigerstaden betyr Oslo, kan jeg fortelle at våriris går helt greit på Eidsvoll) Prøv med lecakuler i bunnen av plantehullet, og litt høyere enn området rundt slik at det ikke blir en brønn.

  SvarSlett
 5. Mariann og Mari Anne!
  Takk for tips! Da skal eg prøve på nytt igjen. Eg vil så gjerne ha våriris i hagen...

  SvarSlett