fredag 19. august 2011

Grøne ferieminner frå sørHer er nokre plante-bilder frå ferien. Særleg rundt Middel- havet ser vi ofte klatre- planter med "trompetblomster", flotte og fargerike planter. Planten på bildet kan vere Tecoma radicans, men der er mange andre som lignar så det er vanskeleg å vere sikker.
Dette er Yucca filamentosa, palmelilje. Fantastisk flott! Planten skal visstnok kunne dyrkast i Norge, men eg har så langt ikkje sett yucca i noken hage her.

4 kommentarer:

 1. Flotte bilder av middelhavsplanter. Yuccaen var veldig flott, nydelig blomstring på den.
  God helg!

  SvarSlett
 2. Så fine bilder av eksotiske planter! Det siste bildet med den lillablomstrende busken/treet var nydelig!

  SvarSlett
 3. Tusen takk Krepsemor! Eg må medgi at i det siste har eg eg knota med tekst til bilder. I alle fall, Bouganvillea, nydeleg klatreplante som vi kan berre drøyme om å få til tilsvarande her heime...Bilde frå Hvar i Kroatia.

  SvarSlett
 4. Ta en tur til botanisk hage på tøyen,der kan du se to varianter av yucca som står ute hele året,både yucca filamentosa og yucca glauca...blomstrer gjør de også :)
  Her i kragerø som jeg bor har naboen en kjempestor filamentosa som ble plantet for over 20 år siden,fantastisk å se den blomstre i sommer, det rare er at den står i halvskygge.Selv plantet jeg to eksemplarer (en grønn og en med stripete blader) i fjor sommer og begge to overlevde den harde vinteren vi hadde sist.Har også sådd filamentosa frø i år,så nå har jeg 9 små planter til som jeg skal plante i september.
  Tecoma radicans har jeg også plantet ut i hagen i år og i botanisk hage på tøyen står et godt etablert eksemplar som blomstret for første gang i norge i 2006 og igjen i år.
  Tror forresten det korekte navnet på planten er Campsis radicans. mvh Henning

  SvarSlett