fredag 21. oktober 2011

Amazonaslilje - ein fantastisk vakker plante

Eg har ikkje den store sansen for "shopping". Men når det er sagt, så er det ein sort butikkar eg alltid stoppar ved: Blomster- butikkar! Og som regel endar eg opp inne i forretninga for å sjå på - og ikkje minst nyte vakre og flotte blomster. For ei tid tilbake var eg innom favorittbutikken. Der er det alltid masse lekkert i planteveien, på seinvinteren brukar dei å ha store greiner med magnolia...... Og denne gangen fekk eg syn på ein fantastisk flott plante med blanke blad og kvite, hengande blomster. "Det er Eucharis", sa dama i butikken. "Og den er sett ned til halv pris, berre kr. 399,00!" Åja, eg var sterkt frista. Men samtidig tenkte eg, at planta passa ikkje heilt inn heime hos meg. Rette plassen ville vere på eit glasbord i ein minimalistisk leilighet med resten av interiøret i børsta stål og krom. Og slik er det ikkje heime hos meg...
Bildet har eg funne på nettet.

6 kommentarer:

 1. Oy! den er jo så vakker og den har så fine grønne blader ,hvit og grønt er så fint sammen.

  God helg , klem Marit.

  SvarSlett
 2. Den er nydelig. Jeg har bare sett den på bilder. Den kostet jo litt (mye), så kanskje det er derfor den ikke er helt vanlig.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Kr. 399... Halv pris!? Milde Måne og Salige Sol, skjønner at jeg har en liten formue stående i potte her! Helskjønn plante, men det synes jeg var blodpris.

  SvarSlett
 4. Gratulere med Amazonasliljen, det er en flott stueplante! Jeg har et 10 år gammelt eksemplar og den er verd alle pengene, selv om den ikke blomstrer hvert år har den flott bladverk.

  SvarSlett
 5. Takk for kommentarer! Eg kjøpte ikkje Amazonaslilja, prisen må no seiast å vere i stivaste laget! Og dessuten, i butikken fekk eg det inntrykk at dette var ein verkeleg primadonnaplante som ikkje let seg by kva som helst av stell. Men orchis og Randine har tydelegvis fått til planta, så kanskje eg skal gå tilbake og prute...

  SvarSlett
 6. Nydelig er den, men at den er en Primadonna kan jeg ikke skjønne. Jeg har hatt en i flere år nå. Kjøpt på Plantasjen faktisk, til en langt snillere pris. Den har blomstret flittig, og jeg har også delt den en gang. Grunnen til at den ble tatt opp var at den fikk det litt for kaldt en vinter. Ikke minusgrader, men den tåler nok ikke kulde noe særlig. Det over jorden gikk fløyten, men knollene var like fine :O)Ellers står den i en nordvendt stue (gamledags stil og langt ifra minimalistisk), i et uisolert hus med stor forskjell på dag- og nattetemperatur. Mulig det er en god etterligning av Amazonas :O) Ville tatt sjansen var jeg deg.

  UnaCita

  SvarSlett