torsdag 30. juni 2011

Eit vanskeleg valg - dei tre finaste plantene i hagen no

Ikkje enkelt å velge ut berre tre!  Men her er dei:

Peonen er gamal og var i hagen då vi flytta hit.  Eg har ikkje noke namn på han, men det er kanskje det som kallast bondepeon?  Peonar likar ikkje å verte flytta på seiast det, eg gjorde det likevel for eitt par år sidan trass i alle åtvaringar, og det ser ut for at den gamle peonen hadde godt av flyttinga.


Stjerneskjerm! Nydelege planter som eg er så glad i! Denne har heller ikkje noke namn, men eg har fått han av min gode hagenabo Trude her nede i vegen, så eg kallar han ganske enkelt for Trudes stjerneskjerm.


Årets første blomster på engletrompeten min! Nyinnkjøpt av året, og då i ganske så miserabel stand. Heldigvis kom engletrompeten seg ganske fort, og står no med masse knoppar.  Om eg klarer å overvintre planten er ei anna sak.  Den tid, den sorg.... No gled eg meg over flotte, duftande blomster!

3 kommentarer:

 1. Du kan jo velge flere enn tre fineste =) Det gjorde nemlig jeg!
  Nydelig peon, og stjerneskjerm! Og engletrompeten din likeså. Min står med knopper nå, og jeg håper inderlig at den spretter ut før vi drar på ferie. Jeg sådde den for et par år siden!
  Ha en fin sommer!

  SvarSlett
 2. Så hyggeleg med helsing og kommentar! Takker!

  SvarSlett
 3. Skjønner at du velger disse tre som de fineste. Peonen hadde nydelig farge. Stjerneskjerm liker jeg også godt. Desverre har sneglene også lagt sin elsk på den største av plantene mine. Håper du klarer å overvintre brugmansiaen din. Jeg hadde to frøsådde planter, en hvit og en rosa. Desverre ble det minusgrader i drivhuset en natt og det overlevde de ikke.

  SvarSlett